Mindful Coaching

Mindful Coaching

De Mindful Coaching methode die ik gebruik gaat uit van het Mindful Oefen Kwadrant of ook wel MOK genoemd. 
Het is ontwikkeld door Rikkie Postema, mijn opleider.

De stappen om tot inzicht in – en bevrijding van iets te komen dat je beklemt en klein houdt zijn: 

 1. Ontspanning
 2. Erkenning
 3. Aanvaarding 
 4. Onderzoek

Het uitgangspunt is dat elke emotie zich ergens in je lichaam bevindt.
Door te ontspannen help ik je om naar de emotie in je lichaam toe te gaan. Deze wordt vervolgens verkend en onderzocht, dit is de fase van erkenning.

Nu volgt de aanvaarding. Slechts door aanvaarding van de situatie zoals hij nu is, kun je een stap verder gaan zetten. Als je niet aanvaardt, dan begin je niet bij het hier en nu – de realiteit van dat wat is – en zal je dus niet de volgende stap kunnen zetten.

De laatste stap, die niet altijd nodig is, is die van onderzoek. Je hebt nu gevoeld en aanvaard wat er is. Hoe kun je nu de situatie het hoofd bieden? Wil je verder in de situatie (bijvoorbeeld relatie of werksituatie) of wil je eruit? In het eerste geval: wat kan je dan doen om in de situatie beter in je kracht te blijven?

Bij elke nieuwe sessie kijken we wat zich nu aandient. We gaan dus niet een traject in met een bepaalde doelstelling aan het eind. Het is in die zin niet resultaatgericht, maar het is gericht op verder gaande bewustwording en bevrijding van levensenergie wat uiteindelijk altijd tot praktische veranderingen leidt.

 

Innerlijk kindwerk

Een belangrijk element van mijn coaching is het innerlijk kindwerk.

Mijn ervaring is dat dit zeer krachtig is. Je angst, je verdriet, je onmacht zien als een bang, verdrietig of onmachtig kind, helpt je om het met onvoorwaardelijke liefde te omringen. Om er niet ‘vanaf’ te willen, een benadering die altijd het tegenovergestelde effect heeft. Hoe harder je een mentale stem wegduwt, hoe harder hij gaat schreeuwen. Hoe meer een bang kind er niet mag zijn, hoe meer ze zich aan je op zal dringen. Hoe meer ze er mag zijn, hoe meer ze zal verzachten en langzaamaan weer deel van je worden. Zo word je weer de heelheid die je altijd al geweest bent.

 

Andere gereedschappen

Andere gereedschappen die ik gebruik, afgestemd en in overleg met jou, zijn onder andere:

 • Opstellingen met voorwerpen
 • Ademtechniek
 • Yoga- oefeningen
 • Trancereizen met sjamanendrum of bodydrum
 • Geleide meditaties
 • Tekenen
 • Inquiry
 • Wandel coaching
 • Maya- Tzolkin (zie pagina coachen met de Maya- Tzolkin)
 • Tara Touch Healing (zie pagina Tara Touch Healing)

 

Feedback van cliënten:

‘Kernwoorden van een sessie bij Agnes zijn: veilig, beeldend, liefde, tot de kern, contact met je ziel, VERBINDING, verbinding van hoofd, lichaam en ziel! Mijn mind, lichaam en ziel kwamen op een gegeven moment samen en dat gaf me een gevoel van ‘het is goed zo’, je bent goed zoals je bent, geef daar aandacht aan en dan komt de rest vanzelf.

Eigen-wijsheid.  Agnes leidde me als het ware naar mijn eigen kracht en liet me daarvan de zon en schaduwkanten zien en dat die er beide mogen zijn.  Dingen die ik met mijn hoofd wel weet, maar juist door het dagelijkse leven soms even vergeet of waar ik niet aan durf. Agnes bracht dat zo mooi naar voren door de aandacht te richten op wat ik voelde ik mijn lichaam.

Door echt te voelen in mijn lichaam, naar dat gevoelspunt te gaan in een ontspannen flow kreeg ik beelden door. Door bij die beelden en dat gevoel te blijven en er liefdevol naar te kijken kwam ik op een gegeven moment tot een diepe vrede, een soort van heelheid en daardoor kwamen de inzichten.

Ook heb ik nog bijzondere en praktische handvatten meegekregen hoe ik dit straks thuis zelf kan doen. Precies wat ik even nodig had!

Ik vind het erg bewonderenswaardig hoe Agnes vanuit haar gevoel en ervaring, de maya- astrologie (Tzolkin) en mindful coaching verbindingen kan leggen en zo snel tot de kern kan komen bij me. Dank je wel!’
~ Janneke Boeijke ~ 

‘In de coachsessies met Agnes maken we regelmatig een trancereis. Dit altijd naar aanleiding van een vraag van mijn kant. Ze stemt de reis geheel op mij en wat ik verteld heb af. Ik ervaar deze unieke reizen als heel bijzonder en waardevol.’
~ Irene ~