Coaching met de Tzolkin

Coaching met de Tzolkin

De Tzolkin is een fascinerend instrument om mee te coachen.
Ik vind het mooi aansluiten bij de Mindful coaching die ik doe (zie pagina Mindful coachen) in de zin dat het werkt met krachten die je hebt, maar ook met hun schaduwkant. De schaduwkant moet volledig erkend en aanvaard worden – in mededogen voor jezelf en met relativerende humor – wil je je kracht volledig kunnen ontvangen. Door uit te rekenen waar jij je bevind in de Tzolkinkalender (een kalender met 260 dagen) is er veel inzicht te verkrijgen in zowel je kracht als je zwakte.

In een sessie kan ik je inzicht geven in je levenspad, je doel hier op aarde, je kracht en je zwakte.
Dit kan al veel betekenen, omdat je misschien eindelijk tot aanvaarding komt van een eigenschap waar je al lang mee worstelt.

In verdere sessies kunnen we kijken naar:

  • Je relaties, en wat daarin de uitdagingen zijn
  • Waar jij altijd op vast loopt.
  • Kom je altijd heel ver om iets te manifesteren in je leven, maar lukt het je net niet om het helemaal neer te zetten?
  • Kom je moeilijk in beweging?
  • Kan je moeilijk loslaten en bezorg je daarmee jezelf veel pijn?
  • Kun je niet genieten?
  • Kun je steeds net niet de moed opbrengen die je nodig hebt om iets te gaan doen?
  • De mogelijkheden zijn eindeloos.

In jouw levenspad of in je partnerkruis, kan ik zien welke kracht je nodig hebt om verder te komen.

Ik heb al veel mensen begeleid of een reading gegeven en elke keer is het weer verrassend hoe dingen op hun plek vallen voor mensen. Zelfs de meest sceptische mensen gaven me terug dat dit toch wel heel sterk was. Verbaasde uitroepen als: ‘Hé, gaat mijn levenspad over overgave? Weet je hoe mijn bedrijf heet: overgave aan je ware natuur’ zijn meer regel dan uitzondering.

Ik zet graag meditatie in om je niet alleen informatie te geven, maar je ook te laten voelen waar het over gaat.

Verder geef ik met regelmaat Meditatieochtenden op basis van de Maya- Tzolkin. Deze dagen vallen altijd op de eerste dag van een dertiendaagse golf. Op zo’n ochtend delen we onze intenties voor de komende dertiendaagse ‘week’ en zet ik de krachten om je heen die je zullen gaan helpen je intentie waar te maken.

De relatie met mijn kloosterlijke spiritualiteit is dat de krachten van de Maya- zegels en -tonen Goddelijke krachten zijn. In de Maya- astrologie wordt dit ook zo gezien, God heet daar Hunab K’u oftewel de Schepper van maat en beweging, wat ik een prachtige titel voor God vind! De krachten zou je kunnen vergelijken met de krachten van de Heilige Geest of de Goddelijke deugden in de Christelijke traditie. Voor mij komt het allemaal heel mooi samen.

In 2011 werd ik gegrepen door de oeroude wijsheid van de Maya- astrologie. Na uitgebreide zelfstudie ben ik de opleiding ‘Coachen met de Tzolkin’ die opgezet en gegeven werd door Elvira van Rijn gaan doen.

Feedback van een deelnemer aan een Maya- meditatie ochtend:

‘Agnes weet precies waar ze het over heeft. Vraag haar iets over de Tzolkin en de Mayakalender en ze lepelt het voor je op. Maar daar kwam ik niet voor. Wat vooral veel indruk op mij maakte was dat, nadat we de introductie hadden afgerond, ze zich ontfermde over onze zielenrust en ons meenam in een heldere meditatie, die er niet om loog.
Wat een heldere ervaring! Na een prettige inleidende adem-meditatie, zette ze ons denkbeeldig en heel goed voelbaar tussen de Mayazegels die dit wavespell begeleiden. Ik voel de kleuren en energieën een voor een mijn aura ‘omhelzen’ en mij uitdagen.
Het zet kraakhelder mijn intentie voor de komende dertien dagen op scherp. Als nieuw, fris en fruitig en met goed gemoed voor de komende dagen verlaat ik haar praktijkruimte. Jeetje, ik wil volgende keer weer komen en kijk verheugd uit naar de komende 13 dagen. Ik heb het vertrouwen dat mijn intentie samen met de kosmos waargemaakt wordt!
Wauw!’
~ Sebastiaan Serle ~ 

‘Ik vond het heerlijk dat je wijsheid en toegankelijkheid combineert. Je doet niks om wijs te zijn, je bent het gewoon. En je bent erg jezelf, zodat ik kan aannemen en geloof wat je zegt.
You practice what you preach… Ik geloof dat dit het belangrijkst voor me is.
De combinatie van jezelf en waar je in gelooft, dat is de kracht van de sessie.
Je vertelde me niet teveel maar precies genoeg. Je haalde de kern eruit. Ik voelde me gezien en gesteund.
De visualisatie liet me mijn eigen binnenwereld ingaan, en doen wat ik nodig had. Het was een verrassende tocht, en het klopte. Het klopte om wat ik in de schaduw heb gezet, te gaan zien en het te gaan voeden. Het zijn allemaal pijnpunten en die hebben liefde nodig, niet nog meer kritiek of weggezet te worden of erger nog, bevochten te worden. Dat doen we al zo vaak!’
~ Irma Krake ~